2010/11 – Cabarete(surf, kite, windsurf, beachvolej)

V letošním roce jsme se rozhodli pro změnu a namísto Dahabu padla volba na Dominikánskou republiku spot Cabarete. Voda je tepla, vitr sice jenom 50% pravděpodobnosti, ale zase je tu Encuentro, kde se dá jezdit klasický surf.  Když bych to shrnul tak hlavní výhody Cabarete jsou, teplá voda, na spotu není vyprodáno, surfuje se na vlnách 1-4m side onshore, hotel přímo na plaži, velmi komfortní AI hotel,  krásný pláže a okolí, velmi příjemní lokálové,  a dobrá cena.

Denik

15.11.2010 Odlétáme AIR Berlin z Mnichova, cesta přes noc , prší stěrače jedou na plno. Naše skupina počítá 13lidí a 3 auta.  Bookujeme na netu levnější parkoviště a platíme  poplatek za kitebag 40Eur jednosměrně.   Po probdělé noci v autě přichází nástup  do letadla totálně narvaného helmutama a gertrudama. Největší helmut předemnou se násilně dožaduje sklopení sedačky a ocelová opěrka se zarývá mezi mojí  češku a křížový vaz, už jenom 12 hodin letu a budeme tam.

16.11.2010 Přistáli jsme v Puerta Plata,  vyplňujeme 3 papíry a platíme 10USD vzdušné.  Na letišti čeká dodávka, která nakládá naše kitebagy a frčíme do hotelu. Když míjíme náš hotel, tak začínáme být nervózní , a když opouštíme Cabarete, tak už křičíme na řidiče že to přejel.  Řidič, ale mluví jen španělsky a jede dál.  Zaparkovali jsme u hotelu, který je asi 4km od spotu, kde se kituje. Začínají dohady, kde se stala chyba, tady jsme neměli být.  Hotel se jmenuje Celuisma Tropical Paradise, ale my jsme měli bydlet v Celuisma Cabarete v Cabarete. Dozvídáme se že žádný jiný Celuisma tu není , to je průšvih.  V hotelu pracuje příjemná česky mluvící švýcarka Veronika, která nám vysvětlila že jména hotelů a majitelé se mění několikrát do roka. Tento hotel byl 3 měsíce v rekonstrukci a našm příjezdem se otevřel.   Jelikož už  je pozdě,  mají všichni kdo můžou něco vyřešit noc tak musíme přespat do rána zde.

17.11.2010 Ukázalo se že rekonstrukce ještě neskončila a do půlnoci jedou rozbrušovačky. V pokojích je silně cítit toluen a zatuchlina, kolem se motá hromada dělníku natírají všechno barvou, která pekelně smrdí. Lokálové se to snaží vyřešit že v areálu pustili na plný koule diskotéku do repráků, aby bylo veselo. Všichni jsou hrozně milý a usměvavý. Kdyby se tu dalo kitovat a windsurfovat, nesmrdělo to tu a dalo se tady spát, tak bychom tu snad i zůstali.  U hotelu je opravdu parádní opuštěná pláž s vlnama a kam se oko podívá není ani noha, jenom kokosové palmy a vlny. Máme štěstí že právě skončily hurikány a po 3 týdněch deštů je krásně sluníčko.  Voláme německou delegátku která je podobná šaron stone, a řešíme výměnu hotelu. Sepisujeme stížnost a po půl dni se stěhujeme do hotelu Viva Tangerine v Cabarete.  Musíme doplatit 13usd na den a osobu s tím že doplatek vyreklamujeme. Viva je luxusní hotel na pláži Pozo v Cabarete. Ideální pro kitesurfing. Na windsurfing se musí asi 300 metrů po pláži na východ, kde se nachází většina surf škol.

18.11.2010 Na ulici odchytáváme dodávku za 250 peso frčíme v 5 lidech na Encuentro. Půjčení surfu v surfs up u Boba 300 peso za prkno. Budka je plná prken. Má jich tam určitě tak 50, vybrali jsme si minimalibu, nevim jak v palcích, ale odhaduju 2,3 metru dlouhý.  Voda je teplá 28c jen na šortky a lykru  proti sluníčku. A už pádlujeme na line up, po 2 letech zase na surfu, paráda. Po 15minutách pádlování se ale pořád nemůžu dostat na lineup a dochází síly. Chvilka klidného moře a už odpočíváme na lineupu, bohužel jenom asi 30sekund a tradá už jede velký set a my  musíme zase pádlovat proti. Prádelna odděluje semeno od plev takže jsme zase o 10minut pádlování zpět. Po 3 hodinách pádlování došlo asi k 5 minutám jízdy.

19.11.2010 Krásný malý vlny 1,6m a bezvětří. Odlovujeme řidiče s pickupem a na korbě jedeme zase Encuentro.  Tentokrát bereme longboardy  za 250 peso. Cesta na lajnap je luxusní bez pračky. Občas přijde set 2m vln který jsou krásně hladký a pomalu se odbalující. Hned první jízda je dlouhá tak 150m. Je sluníčko lokálové se smějou a chtěj si povídat, luxus.  Po parádním wave pojezdu navrat na hotel, krmeni  hladových surfařů. Koryta AI hotelu jsou obzvláště štědrá a kalorií není nikdy dost. Odpoledne se dorážíme bodyboardem a beachvolejbalem na pláži. Holky se jedou projet na koni do vnitrozemi 4h na koni za 1500peso. Chystáme se půjčit scootery u Josefa Peukera v centru za 90USD na týden.

20.11.2010 Dopoledne sluničko a pomalu se rozfukuje, rozehříváme se beachvolejbalovym turnajem.  Fouká 6m.s a jsou docela slušný vlny, Vybalujeme velký prádlo 16m North Rebel a vrata od Rendy 160cm. Sázka na jistotu a low wind soupravu se vyplatila a půl dne jezdíme přímo před hotelem. V sobotu se rozjíždí v hotelu masivní animace ala travesti show a německý gala večer , disko hitparáda jede dlouho do noci a protože jsem na pokoji s bolavým pajšlěm tak pokojně usínám za hlasitého libého hlasu crazy froga „hands up in the aiiir, everybody in da house…._“

21.11.2010 V noci liják až do rána a nevypadá to moc dobře. Ale po snídani se mraky roztrhly udělalo se jasno a strašlivě se rozfoukalo. Buší 10m.s a lokálové krutě diktujou přímo na pláži, všemožný dvojitý handlepass triky v krutejch vejškách a s vícenásobným kiteloopem  dávají úplně lacino lehounce a dopadají úplně na pláž v momentě, kdy tam dopadne vlna po který zase odjedou na moře. Na pláži je zavírací beachbreak do kterého tihle mrňavý černý gumový kiteři zajíždějí jako do tunelu. Nafukujeme 13ky Slingshot Key a jdeme na to. Na obzoru je reef na kterém se dneska lámou asi 3m vlny a když přijíždíme na kitech tak to vypadá jako kotel, mlejn a pračka do který když zajíždím tak hladina adrenalinu naskakuje na maximum. V laguně je jenom pár kiterů. Hladina je hodně neklidná a jízda je šílený motokros, na triky žádný pomyšlení. Rovná voda je jedině na reefu mezi vlnama a na pláži pod vlnama. Večer pro některé z nás končí v místním baru kde pod 3 tančícími nahatými mulatkami na baru zapaluje barmanka rozlitou kořalku.

22.11.2010 Vlna se ještě zvětšila na 3-4m a odpoledne zesiluje vítr na 12-14m.s , 13ka je totálně naplno. Kluci si jdou půjčit windsurf a jezdí se 90l a 5půlka. Jezdíme pod reefem spolu s windsurfařem a škoda že nemám kameru protože vlny jsou jak baráky a plachta od surfa mizí celá za vlnou když jedu v řádku za ním. Na reef nemám koule vyjet. Tam je to strašlivá pračka a vlny ještě větší. Stačí dojíždět zbytkový break na reefu, kde mezi řádkami je krásně rovná voda. Večer v hotelu kalba na baru, hitem večera je drink Zombie což je 3dcl čistý kořalky, namíchaný rum, vodka, whisky, brandy, šampaňský,  hlt ohnivý vody z celkem asi osmi lahví. Pít se to nedá, ale kdo nepije nejni serfař.

23.11.2010 Dopoledne je krásně sluníčko . Je velka vlna kolem 3m ale vitr nakonec nefouka a nejezdime. Hraje se beach, bugysurf, rum,…

24.11.2010 Nadherne fouka na 13ku uplne akorat, jezdime za reefem. Na reefu 2m vlna a mezi vlnama je vlna krasne hladka.

25.11.2010 Kluci ráno vyrazili na vlnu, prej nic moc. My holky jsme se flákaly jako vždy a večer jsme vyrazily s Martinama J na nákup do Sosuy nakoupena maska za  280 pesos a hlavně rum

26.11.2010 Výlet se nekonal, skejsli jsme u hotelu, bylo super sluníčko, žádný mraky, ale až kolem poledne…….volejbal a válení. Večer klasik jazz L shit. Místí umělec asi hodinu ladí klavír, a publikum zadumaně přitakává do nechci říct rytmu.  Nepomáhá ani třetí cuba libre a přesouváme se na bar. Tvrdé jádro doráži na hotel kolem 5té ranní. (Hvězdy svítá jak o závod a stejně tak honí černošky chlapy po pláži… )Mi sem psala Ája, černošky jsou luxusní a musí se na ně dávat bacha, kroutí zadkem a vyplazujou jazyky, člověk se nenaděje a peněženka v čoudu.

27.11.2010 Hustý vodopády J  poprve zkousime canyoning , je to tu mistni komercni atrakce. Vyrazime brzo rano a po 1,5h jizdy dorazime na místo. Nasazujou nam vesty a helmy a jde se na prochazku – trapas. ;-).  K dispozici je 7,12,24 vodopadu ke zdolani a 2,2.5,3h procházka. Cena kolem 200-300pesos za osobu. Dorazime k vodopadu a zacina to byt zajimave první vodopád ma asi 6metru a splhame nahoru, tam uz skaceme do kanonu a plaveme proti proudu. Voda je chladná a příjemná. Další vodopád už se musí pěkně šplhat,  kaňon je nádherný, úzký. Je to naprosto  super a říkme si že je škoda že jdeme jenom 7 vodopádů. Příště bych určitě dal všech 24. Je to bombastický a všem doporučuju. Odpoledne zpět na hotel vítr na 16ky až do večera zakončený beach volejbalem s lokálkama.

28.11.2010 odlet preplnenym letadlem air-berlin do zasnezeneho Mnichova. Cesta utekla velice rychle. Auto 30cm pod snehem.

Vetrna statistika:

den          vitr          vlna     ws/surf/kite
17.11.2010     9 m.s          2m     nejezdime
18.11.2010     4-6m.s          2m     surf encuentro – vlna rozbita od vetru
19.11.2010     bezvetri     1,6m     luxusni surfing na encuentro
20.11.2010     6-8m.s          2m     16m kite + vrata odpoledne
21.11.2010     9-11m.s          2-4m     13m kite na plny koule celý den od rána
22.11.2010     10-15m.s     2-4m     preplachtena 13m na max, windsurf na 5ky, plachty mizely za vlnama
23.11.2010     6m          2-3m     nejezdime
24.11.2010     8-9m.s          2m     13ka kite uplne akorat, jezdime za reefem
25.11.2010     n          2m     dopoledne encuentro vlna nic moc strasne kratka perioda,
26.11.2010     5m.s          2m     rano encuentro vlna velmi dobra velka. Odpoledne se rozfukuje ale vitr nakonec nezesilil ale zeslabnul
27.11.2010     6m          2m     16ka a vrata jenom chvili + canyoning
28.11.2010     6-8m.s          2m     16ka a vrata cele odpoledne

Fotky z dovolene v Cabarete

fotky…

From Cabarete 2010 1.část, posted by Stepan Simik on 11/30/2010 (101 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


This entry was posted in Dominicana, HOLIDAYS, KITESURFING. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.