Snowkiting výlet 15.1.2012

V nedeli rano jsme vyrazili na SNK výlet ve Alpském stylu, ale na našich kopcích. Začínáme v podhůří a pochodujeme směr vytipovaný spot který leží daleko od civilizace. Cestou napochodujeme celkem asi 12km přes hory a doly. Dolu lesem nahoru zapřahnout a pochodovat.
Zapřáhnutí vercajku se nám už hodněkrát osvědčilo a ušetří to spoustu energie. Prkno se příváže za opasek nebo na kite leash. Na prkno do vázání zacvaknu batoh a do něj se nacpe všechno potřebný – kite, voda, čokoláda, svačina, helma, gpska. Všechno co má váhu. Pak je pochod hodně nalehko a dá se ujít hodně kilometrů. Teda pokud není po kolena prašanu, pak by to chtělo ještě sněžnice.
Pochodujeme po běžkařské stopě a kolemjdoucí běžkaři se nestíhají divit, co tam děláme se snowboardama, a co to máme v těch pytlíkách a kam to vezeme,
Po cca 2h pochodu jsme vyčerpaný dorazili na velké plato. Vítr fouká proti nám takže jdeme stoupat proti větru. Vítr fouká cca 6ms, bereme 11 a 13m Frenzy.
Prašan je zafouknutej v lese, a na nahorních plošimách je to pěkně ledovatý. Navíc nesvítí sluníčko a cestou je několik potoků, který jsou docela nepříjemně hluboký a asi i ledový.

Nazpátek je únava větší a do základního tábora dorázime hodně za tmy. Ještě že na to bílém je dobře vidět.

This entry was posted in CESKA REPUBLIKA, Jizerky, Krkonose, PESKOBUS, SNOWKITING. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.