Orlické hory snowkiting 5.2.2012

V posledních 14dní azuro, prašan a fouká. Big day kažý den a tohle je jeden z nich :). Vybrali jsme lokality v centru Orlických hor, kde je kupice prašanu a na dnešní den připravený parádní vítr.

vice zde:

Volba padla na lokality, kde jsou pořádný svahy a kopce se sklonem modrá až červená sjezdovka. První kopec je nádherně prudkej a celej se třpytí prašanem, vypadá to velice dobře. Už dole pod kopcem je cejtit slabej vítr, tak tam hned rozbalujeme vercajk. Vítr je hodně slabý a prvních 50metrů se musí kiteloopovat, postupně doháním v půlce kopce freeridery, kteří přišli jezdit na kopec, (teda po pravdě to byli taky kiteři, ale měli nafukovačky a tak museli šlapat nahoru). Nahoře už vítr pěkně zesílil, ještě přeskočit poslední ohradník a už je vidět vrchol. Vítr už jede na max a prašan se změnil v obrovské tvrdé plástve a kolena po nich skáčou jako šicí stroj. Na obzoru ještě zdravím bězkaře Amundzena, kterýmu je vidět pouze hlava a zbytek těla mizí ve vánici. Na hřebeni u ohradníku balím draka a jedu freeride dolu. Brácha to bere na kajtu a po místním svahu to krásně nosí.

Sedáme do auta a o 200m dál vidíme vlek, sjezdovku s vymydlenou dráhou. Na stejném svahu hned vedle obrovskou prašanovou neposkvrněnou pláň. Kupujeme 1 jízdu nahoru a párek, ale namísto na sjezdovku jedeme doprava na freride. Místní freerideři už to měli rozježděný, ale pro kite tam bylo pořád 99% nedotknutý plochy.

Svah je krásně prudkej a zase to nosí do velkých výšek. Fouká 9m.s na svah ze strany nahoru, takže dolu oblouky a nahoru to letí pro změnu taky oblouky. Za chvíli dorazilo pár dalších kámošů kiterů, Iwosh dvojče + další a jezdíme krásně v 5ti nahoru a dolu.

Přítelkyni vozím nahoru na leashi, aby si mohla dat dolu freeridek (obloučky v prašanu). Přišel jsem na to, že nejlepší je vozit nahoru s kiteloopama a pořád točit. To pak dostane velkou rychlost a pro toho co se drží leashe to není tak namáhavý se držet a je rychleji nahoře. Vlek už je dávno mimo provoz a my jezdíme až do západu slunce. Se západem se rychle ochlazuje a -15C vyžaduje rychle zabalit..

Kdyby se ted takhle nejezdilo každej den, tak by to byl BiG day, ale v letošní sezóně je to standard.

This entry was posted in BIG DAY, CESKA REPUBLIKA, Orlicke hory, SNOWKITING. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.