18.8.2013 Berzdorfer see – lowwind den 2

V pátek, jako každý víkend, čekuju předpověd a na sobotu kreslí medard mikroflek větru okolo Bezdorfersee. Hlásí zde luxusních 5m.s, takže není o čem přemýšlet. Ráno budík na 6:50, nakládám jen Edge 19ku, RRD K-Rapida (race) a FlyRace, nic menšího nebude potřeba. Dle wguru to má foukat do 14h, tak dáváme jen rychlosnídani u MC v Liberci 🙂 a v 9h jsme na místě.
…..
Na Berzdorfer see NordStrand nikde ani noha jen jeden surfař a voda se lehce čeří cca 4m.s vzadu mozna bude 5.5m. Obloha uplne bez mracku a voda kristalove cista, jak z prospektu na Zanzibar :)). Brácha fouká kita ja rychle šroubuju 42cm flosny na Rapidu(o který sem si min. týden rozpáral pekně nohu :)) a jdu na TO!!!. Přístup je tu luxusní za 3,5e vsude píseček primerene dlouha melcina..

Kite ve vzduchu drží jak přibitej, absolutně stabilní vítr jak na Traunsee. Strcim nohu do predniho poutka, zadni polozim na palubu…prvni kejvnuti staci tak abych se postavil(supr že prkno mě udrží i když stojím), na druhy kyvnuti se prkno rozjizdi…lezu do zadni poutka a pak zrychleni z 0 na 50km/h za 3sec… prkno se utrhne do skluzu zvedne do vzduchu na sikmo naklopenych flosnach a najednou letím skoro kolmo proti větru na 3km vzálenej konec jezera…S pusou otevrenou, usměv od ucha k uchu a vycenějema zubama sleduju mihající se hladinu a jak nulovej vítr, kterej sotva čeří vodu, mě rozjíždí do neskutečný rychlosti.
Prkno po skoro rovné hladině valí uplně samo a jen občas kouknu přes rameno jak už jsem daleko..Břeh mizí hrozně rychle a říkám si, že bych něchtěl plavat kdyby něco :).. Vítr je fakt ale ultrastabilní, nevypadá že by měl lehnout a brácha mě do vysílačky občas hodí info.. Cesta downwind je ještě větší zážitek, kolmo na vítr prkno nabere maximální rychlosti skoro se ani nedotýka hladiny.. navíc přední poutko posunuté hodně dopředu drží nos prkna pěkne u hladiny a tak i na vlnkách to jede jak raketa uplně rovně.

V tomto duchu projezdíme na střídačku s brachou celou sobotu až do 14h, kdy vítr fakt lehá.. Kite celou dobu líta bez přestávky 5h vkuse. V nedělí je vítr jak přes kopírák, dopoledne megastabilní 4-5m.s odpoledne do toho chodí poryvy z horka jen fouká až do 18h. Přesto, že se celý den po hodině střídáme tak dobrovolně v 18h balíme, nohy po dvoudenním maratonu už neslouží a občas padám s prkna i když nechci :). Příšte musím vzít GPS (pruměrnou rychlostí 25/h při 14h jízdy bez přestávky se najelo podle mě hodně km).

Aloha a LOWWINDU zdar

Galerie fotek z 18.8.2013 Berzdorfer see – lowwind den 2


“8h ve skluzu..vítr 4-6m.s supr den..”

From 18.8.2013 Berzdorder neděle.., posted by Stepan Simik on 8/18/2013 (24 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


This entry was posted in Bersdorfersee, KITESURFING, WORLD. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.