SNK sezóna 2012, každý den je snowkiting :)


Sezona 2012 byla jedna z nejlepších vůbec. Navzdory tomu, že Praze a ostatních městech nebyl skoro žádný sníh, tak na horach se od prosince do března držela dostatečná vrstva sněhu. S brachou jsme jezdili uplně každý víkend oba dva dny a někdy i v týdnu brzo ráno před prací. Celkem jsme najezdili pres 30 Snowkitových dnů , z toho 90% bylo sluníčko a prašan.

Tohle videjko jsem objevil v archivu, ze jsme jej ani nestihli v té frekvenci ježdění sestřihnout.
Je to jeden z povedených dnů v Krušných horách. Ten den byl něco jako firm, ale na SNK se vždycky někde objevi oblast, kde je prašan a krasný návěje.
Na spot jsme dorazili brzo rano ve slozeni ja, bracha, Pekk. Pozdeji dorazili i Lukash a rada dalsich kiteru. Vitr foukal zkopce, coz neni idealni, ale jak uz mame zjisteno tak s Frenzynou,  ale ani s ostatnima lepsima drakama to neni zadnej problem a jezdeni na zavetrne strane je luxus. Navetrna strana je sice pohodlnejsi, ale zase na zavetrne strane bejva vice snehu, delaji se tam krasny zaveje.
Nejvetsi vyzva byla hluboka asi 15metru rokle 6metru siroka a nahore macatej previs , neco jako mala lavina, vitr tam foukal asi 3m/s a byla to alchemie to proletet a vyjet z rokle nahoru. Pri chybe se snury zarizly do previsu a se sundanym prknem jsem se boril po koulena a chyba znamenala 30minut spocenyho vyprostovani. Rokle se dala projet i jako U-rampa zezhora dolu mela 300metru a po obou stranach bylo lemovana stromama, ktery tvořily romantickou ulicku. Nejvetsi romantika pri prujezdech se snurama v kiteloopu 10cm od vysokych vetvi.
Zde je videjko a doufám bude nová sezóna ještě lepší :).
This entry was posted in CESKA REPUBLIKA, Krusne Hory. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.