2013-09-07 NDR Born

Report z víkendu 7.9-8.9.2013: (Stepan)

Jelikož předminulý víkend byla podobná (supr) předpověď větru což je idealni na Rosengarten, rozhodli jsme jet někam jinam :). Láďa vymyslel Born, že je to tam dobrý a je prý trochu blíž než na Rujána. Navíc předpověď hlásila i lepší vítr. Cesta z prahy dle GPS 6h v reálu 7h (tankování atd.)
Do Rostok je cesta po dálnici, přes Wustrow kosu je to na Born přes spoustu vesnic, kde všude pěstujou jahody na nekonečné plantáži(i teď v září). Asi tam bude nějaké muzeum jahody protože u hlavní budovy je parkoviště asi na 2000 aut 🙂 a všude jsou nějaké jahodové artefakty.

Do Bornu přijíždíme ve 2h ráno a protože přes polozavřenou závoru jde projet tak Petr zajíždí do kempu asi až k vodě a stavíme za úplné tmy stan. Celou noc mám pocit, že vedle balzamujou mrtvoly a k ránu zjištuju, že sme ulehli vedle výpusti na chemické WC.. Navíc od 6h ráno se rozhodne neznámí německý geront, že se zapíše do guinessovi knihy rekordů v mytí hrnců a rachotí mi vytrvale 2h bez jediné přestávky metr za hlavou (ráno zjištuju, že stan je mezi odpadem a korytem na mytí nádobí)

Ráno bez dlouhého přemýšlení přesunuji stan blíž ke kitebeach a protože je 24C jasno a fouká 4m,s tak napumpuju Edge 19 na nohy FlyRace a užívám zcela prázdné hladiny za krásného počasí.
Ve 12h přifukuje na 6m.s a za skoro letního počasí jezdím až do bezvědomí (19h). Vodu zaplnují i ostatní kiteři na 12m2 a větších kitech.
Jižní část jezera je poměrně mělká s průlivem do východního jezera kude lze projet a jet na výlet do nekonečna. Plocha je tak obrovkská, že není problém mít několik km jen pro sebe.
Zkouším dojet na západní břeh ale po 10minutách jízdy nejsem ani v 1/10tině a radši se vracím a projiždím jezero jen podél břehu. Zajímavé je, že ani v největší vzdálenosti od břehu nejsou žádné vlny.

Předpověd větru na sobotu byla 10m.s, ale nefoukalo víc než 6m.s o což jsem byl ještě radši že mám Edge 19ku, letos nejužitečnější kite vůbec :).

Neděle malovala 9-12m.s, jenže ráno je voda zase jak zrcadlo a fouká šikmo od břehu.. Zkouším to s Edge 13 a opravdu cca 200m od břehu je vítr hodně silný 10m.s a fouká pod jiným úhlem než těcho prvních 200m (cca o 20st fouká víc na břeh) Silného větru lze dobře užít ke stoupání tak prozkoumávám mělčini cca 500m upwind a nekonečnou sérii poletů se donwwind vracím na travnatou kitebeach až asi po 2h. Slunce se střída s mraky jsem rád že mám dlouhej tlustej a nemrznu, a kroutím hlavou jak to ty němci dělaj v tenkym krátkym.

Celkově spot hodnotím, good pro borce co rádi jezděj obrovský vzdálenosti, lze použít i raceboard (hloubka všude cca 1-2m). Pro uplné začátky je potřeba trochu dál popojít vodou pro freestylery je zde málo flat, takže takovej průměrnej spot.

Galerie fotek


“NDR Born”

From Born, posted by Stepan Simik on 9/10/2013 (5 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


This entry was posted in KITESURFING, WORLD. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.